20.02.2017 Uutiset

Radio-ohjattavien sisätaitolennokkien MM-kilpailut käynnissä – Suomelta lupa odottaa menestystä

F3P Sisätaitolennon MM-kilpailut 2017 kilpaillaan 19.–25.2. Strasbourgissa Ranskassa. Suomea edustaa kokenut joukkue: Janne Lappi, Iiro Lehto ja Kimmo Kaukoranta.

Ensimmäinen virallinen kilpailupäivä on huomenna tiistaina 21. helmikuuta. Maailmanmestaruus ratkeaa finaalikilpailussa perjantaina.

Suomella kokenut joukkue

Suomen joukkue on tuttu edellisistä, vuoden 2015 Puolan, MM-kisoista. Tuolloin joukkue: Janne Lappi, Iiro Lehto ja Kimmo Kaukoranta sijoittui joukkuekilpailussa hienosti toiseksi. Joukkueen menestystä siivitti Janne Lapin MM-hopea yksilökilpailussa.

Huippuunsa hiottu lennokki

Sisätaitolennossa etua saa kevyestä lennokista. Joukkue valmistautui MM-kilpailuihin huolella ja kehitti lennokkeja erityisesti kisahallia silmällä pitäen. Kilpailulennokit ovat nyt aiempaa vakaampia ja ketterämpiä, mikä on tärkeää tässä pienehkössä kisahallissa. Jokaisella Suomen edustajalla on samanlainen itserakennettu lennokki ja painoa niillä on vain 45 grammaa.

 Väittäisin, ettei muilla ainakaan parempaa kalustoa kisoissa ole, sanoo Janne Lappi.

Kisoissa on edustettuna 18 maata

Sisätaitolento suoritetaan nimensä mukaisesti sisätiloissa. Kilpailuohjelma koostuu tietyistä ennalta määritellyistä tempuista eli liikkeistä. Kaikki kilpailijat lentävät saman ohjelman ja tuomarit pisteyttävät jokaisen liikkeen asteikolla 0–10. Kilpailija, joka ei tee yhtään virhettä saa täydet 10 pistettä.

Joukkuetuloksiin lasketaan mukaan jokaisen maan kolme parasta sijoitusta.

Maailmanmestaruudesta kilpailee 55 kilpailijaa 18 eri maasta.