lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
09.02.2017 Uutiset

Lex Malmi -kansalaisaloite luovutettiin eduskunnalle – SIL puolustaa kentän säilyttämistä ilmailutarkoituksessa

Yli 56 000 suomalaisen allekirjoittama Lex Malmi -kansalaisaloite luovutettiin eilen eduskunnalle. Lakialoitteessa esitetään, että valtio lunastaa Malmin lentoaseman itselleen. Suomen Ilmailuliitto pitää tärkeänä, että lentoasema säilyy ilmailutarkoituksessa.

Helsingin kaupunki on suunnitellut Malmin lentokentälle ja sitä ympäröiville alueille uutta kaupunginosaa noin 25 000 asukkaalle. Suunnittelualue on yhteensä noin 300 hehtaaria. Lakialoitteessa valtio lunastaisi Malmin lentoaseman 138 hehtaarin alueen ja rakennukset Helsingin kaupungilta rahallista korvausta tai aluevaihtoa vastaan.

Malmin lentokenttä on erinomainen paikka palvelemaan väestöllisesti Suomen suurimman kunnan alueella olevia ilmailun harrastajia. Pääkaupunkiseudun harrastajat ovat määrällisesti merkittävä osa koko Suomen harrastajakuntaa, ja on erittäin tärkeää, että heillä säilyy harrastekenttä, sanoo Suomen Ilmailuliiton puheenjohtaja Petteri Tarma.

 

Urheilu- ja harrasteilmailu luo hyvän pohjan ilmailu-uralle. Moni harrasteilmailija onkin päätynyt ammattilaiseksi palvelemaan Suomelle tärkeää siviili- ja sotilasilmailua. Tämä on yksi merkittävä näkökulma, jonka perusteella Malmin lentokenttää ei pidä lakkauttaa. Lisäksi ei kuulosta järkevältä purkaa valmista lentokenttäinfraa ja rakentaa uutta vastaava lähietäisyydelle, jonne Malmin kentälle suunniteltu asuntorakentaminen voitaisiin tehdä, toteaa Petteri Tarma.

Kansalaisaloite perustuu Malmin lentoaseman huomattavaan valtakunnalliseen merkitykseen. Lunastuksella valtio turvaisi pääkaupunkiseudun ja maakuntien väliset ilmayhteydet ja tukisi kaupallisen lentoliikenteen kehittymistä. Lisäksi Malmin lentoasema palvelisi tulevaisuuden ilmailun kehittymiskeskuksena.

Suomen Ilmailuliitto on Malmin lentoaseman ystävät ry:n jäsen.

Malmin lentoaseman ystävät ry:n tiedote (8.2.)