lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
23.01.2017 Uutiset

Pudasjärven lukiossa alkaa syksyllä 2017 ilmailulinja

Pudasjärven lukiossa alkaa syksyllä 2017 uusi ilmailulinja. Linjalla opiskelu tuo hyvät valmiudet päästä ilmailualan jatkokoulutukseen.

Kolmen vuoden lukio-opintojen aikana oppilaat muun muassa perehtyvät ilmailualan ammatteihin, saavat lentolupakirjaan vaadittavan teoriakoulutuksen ja tekevät opintokäyntejä eri ilmailukohteisiin. Opintojen loppupuolella suoritetaan lentolupakirja.

Kumppanina teoria- ja lento-opinnoissa toimii Pudasjärven Ilmailukerho.

Ilmailulinjan toivotaan kiinnostavan hakijoita eri puolilta Suomea. Linjalle haetaan kevään 2016 yhteishaussa helmi-maaliskuussa. Syksyllä 2017 aloituspaikkoja on viisi. Opiskelijat valitaan lukuaineiden keskiarvon perusteella.

Toivon, että voisimme kehittää lukiotamme yhteistyössä ilmailuharrastajien ja -ammattilaisten kanssa. Tämä koituisi nuorten -tulevien ilmailun ammattilaisten hyväksi ja palvelisi samalla kaikkia toimijoita sekä paikallisesti että valtakunnallisesti, toteaa Pudasjärven lukion rehtori Mikko Lumme.

Lisätietoja

rehtori Mikko Lumme puh. 040 646 4573, mikko.lumme@pudasjarvi.fi
pudasjärven ilmailukerhon puheenjohtaja Marko Ojala, toimisto@puik.fi