23.01.2017 Uutiset

Pudasjärven lukiossa alkaa syksyllä 2017 ilmailulinja

Pudasjärven lukiossa alkaa syksyllä 2017 uusi ilmailulinja. Linjalla opiskelu tuo hyvät valmiudet päästä ilmailualan jatkokoulutukseen.

Kolmen vuoden lukio-opintojen aikana oppilaat muun muassa perehtyvät ilmailualan ammatteihin, saavat lentolupakirjaan vaadittavan teoriakoulutuksen ja tekevät opintokäyntejä eri ilmailukohteisiin. Opintojen loppupuolella suoritetaan lentolupakirja.

Kumppanina teoria- ja lento-opinnoissa toimii Pudasjärven Ilmailukerho.

Ilmailulinjan toivotaan kiinnostavan hakijoita eri puolilta Suomea. Linjalle haetaan kevään 2016 yhteishaussa helmi-maaliskuussa. Syksyllä 2017 aloituspaikkoja on viisi. Opiskelijat valitaan lukuaineiden keskiarvon perusteella.

Toivon, että voisimme kehittää lukiotamme yhteistyössä ilmailuharrastajien ja -ammattilaisten kanssa. Tämä koituisi nuorten -tulevien ilmailun ammattilaisten hyväksi ja palvelisi samalla kaikkia toimijoita sekä paikallisesti että valtakunnallisesti, toteaa Pudasjärven lukion rehtori Mikko Lumme.

Lisätietoja

rehtori Mikko Lumme puh. 040 646 4573, mikko.lumme@pudasjarvi.fi
pudasjärven ilmailukerhon puheenjohtaja Marko Ojala, toimisto@puik.fi