EtusivuHarjoitus II KilpailuviikkoJärjestäjien sivulle
 Tulokset 15m18mPulina 

LINKKI BLOGIIN>>>>  

31.8. (Eiku 31.7.) Lauantai. III kilpailupäivä 15 ja 18m:set.IV avoimessa.

Py. Klo 6.00. Huhuja tämän päivän suhteen on liikkunut jos jonkin moisia. Tällä hetkellä tulee kovaa ja taivas on myrskyisen oloinen. Aurinko pilkottaa.

Eilisestä sen verran, että: Putkiralli päättyi kohtuullisen ajoissa. Mutta kyllä tulevaisuus on "homereisemoottoreissa". Sanon. Puoleen yöhön lienee kaikki kotona. Suomen joukkueen paluut onnistuivat hyvin ja kommelluksitta ennen 23:a

Mitä sitten kilpailuun tulee: Kyllä iso konemäärä tekee sen, että aina muutama onnistuu isosta "haravasta" hyvin hyvin matalalta karkaamaan. Sää oli jo 18. jälkeen tukossa, mutta rintamareuna on vetänyt pitkältä matkalta. Siinä ovat muutamat harvat kotiintulijat "killutelleet". Tapsa oli onnistunut kiipeämään 200m:stä viimeisellä käännepisteellä peräti 1950m. (yli 700m korkeammalle kuin muualla). Harri tuli alle mutta ei enään päässsyt pinnasta kiinni. Sellaista se on. Mutta siinä tämän homman mielenkiinto kai onkin.

Oleellista tässä vaiheessa: Tilanne on kehkeytymässä jännittäväksi.  Piste-erot 15m luokassa mitättömiä. Tässä vaiheessa ei pidä tuijottaa sijalukuja. Arpominen jatkuu. Piste erot tehtävillä tulevat olemaan edelleen isoja ja heitteleviä. Ellen nyt ihan väärin säätietoja lue. Elävät sinne jos tänne.

30.7. Perjantai. II kilpailupäivä 15 ja 18m:set. III Avoin.

Py.600. Huomenia sekavan eilisen päivän jälkeen.  Yläpilvi tappoi eilisen kelin. Väärässä paikassa alhaalla helle olosuhteissa on rasittava kokemus. Kuplat eivät vie helpolla ylös. Pilotit kirjoittanevat omat kokemuksensa pulinajaksolle. Ei liene asiallista kommentoida järjestäjien edesottamuksia. Niistä löytyy tekstiä ja kommentteja virallisilta sivuilta kohta message board. Kilpailullisesti ei eilinen ratkaissut mitään. Uskoisin kilpailupäiviä tulevan riittävästi. Tietenkin 15m tilanne on helppo. Samaa tahtia vaan. Eilinen luonnollisesti harmitti Anttia ja Ekiä, mutta mahdollisuudet ovat edelleen hyvät, mikäli onnistumisia tulee. Tie on auki. Eli normaali kisatilanne turnauslajissa.

29.7. Torstai. Uusi yritys I kilpailupäivä 15m ja 18m. II Avoimessa.

Py.21.00. Tulospalvelu ei edelleenkään pelaa. Joka tapauksessa 15m:n tilanne on oikein hyvä. !8m:n tilanne on tietenkin kinkkisempi, mutta kisa on vasta alussa. Huomenna tulee aikaistettu joukkueenjohtajakokous. Aika paljon varmasti tulee jupinaa maalinjasta(marginaalisia liukuja aitojen yli koukkien), luokkien tehtävien ristiinmenosta (huikeita kekoja reitillä) yms. Katsotaan.

Py.Klo 6.00. Sattuipa eilen niin, että Stewardit olivat sopineet, ettei kilpailupäivää peruuteta (ellei ole pakko). Tehtävälaput oli jatettu. Mutta kas kilpailun varajohtaja vahingossa julisti briefingissä tehtävän peruutetuksi. Olisiko siitä tullut mitään, se on ihan toinen juttu se. Mukava lomapäivä kumminkin. Sää oli kuin parhaana suomalaisena kesäpäivänä. Tarkoitan sellaista, jossa tuuli leyhyttelee eikä hiki tule istuskelessa pintaan....

Sitten sattumuksia lisää: Kielsivät ehdottomasti starttaamasta pellolta itsestarttaavilla. Tämä tiistain satoa. Serbiasta lienee tultu, kun ei ole ilmassa startannut?? Oli siellä rajallakin roikuttu tuntitolkulla. Ei kuulema enään?? Muutama on tullut hienovaraisesti muistuttamaan, että Suomi hävisi äänestyksessä kisajärjestäjän paikan tälle kisalle. Eiköhän anota uudestaan. Mitä olisi 2014?? No tänne ei olla kisaa tultu järjestämään. Tehdään juuri niin kuin briefingissä ilmoitetaan ja menoksi. Toivottavasti tänään.

Edelleen sattumuksia: Luettelivat ainakin 50 tunnusta briefingissä, joilla oli häikkää loggeritiedostoissa, palautuksissa ym yms. Tämäkin MM kilpailuissa. Onkohan tuo totta??

28.7. Keskiviikko I virallinen kilpailupäivä 15m ja 18m:set (avoimessa II:nen)

Py.klo 6.00. Uudelleen yritetään. Eilinen säämies oli oikeassa. Niitä on täällä useita, mutta tämä virallinen. Huikea tapaus. Pessimismin perikuva. Katsoo varpaisiinsa ja mumisee synkkänä. Jos ei tuollaista olisi, niin pitäisi keksiä. Ehdottomasti pitää saada Suomen TV:hen. Tulisi "suksee". Sitä ei voi hymyilemättä kuunnella :-). Aloitti jo ensimmäisessä briefingissä, että en mä purjelentosäästä mitään tiedä, mutta olen teidän meteorologi seuraavat kaksi viikkoa.

MM-kilpailuissa !

Noin se pitää puhe aloittaa. Tuossa on tyyliä.

Eilisestä vielä sen verran, että sadetta kiertävistä avoimen luokan koneista yksi olisi laskenut Serbiaan kammottavan laajan aukean keskelle johon ei ole tietä tmv.... kuullaan lisää kunhan päivä edistyy.

27.7. Tiistai. I Virallinen kilpailupäivä (tai sitten ei?).

PY. klo 21.00. Avoimessa tanskalaiset lensivät sateen läpi suoraan. Pääsivät läpi.  Muut lähtivät kiertämään. Seuraukset nähdään tulosluettelosta.

Py.klo 10.00. Säämiehen mukaan, "ette te lennä, jos lennätte, niin lentäkää nopeasti länteen ja pitkällä liuulla takaisin. its my opinion" (Pieni ikkukan Szegedissä). Kilpailun (vara-)johtajan mukaan mahdollisuudet ovat eilistä paremmat. Keli korkeammalla ja hiukan kuuroja enemmän.

Py. 6.00. Eilisestä sen verran, että peruutus oli hyvä juttu. Keli oli niin marginaalinen, että varmasti joku potentti mestariehdokas olisi nk "mokannut" vastoin omia ratkaisuja. Räpsähtänyt suoraan yms. Ts sääntöjen vaatimus tasapuolisesta starttimahdollisuudesta tuskin olisi toteutunut. Luokissa on niin paljon koneita, että sääikkunan on oltava selkeä. Toivottavasti tänään on joko kunnolla keliä tai peruutetaan suoraan. Olipahan askartelua kuitenkin klo 15 saakka. Kyllä täällä kilpailupäiviä tulee kunhan kesä palaa.                               

26.7. Maanantai. I Virallinen kilpailupäivä

Py. klo 14.00. Gridailua, hinausten siirtoa, joukkuenjohtajien kokous Gridillä, uusi tehtävä ja lopulta peruutus. Avoin roikkuu vielä kevyessä liekassa. 600m pohjat. En uskaltaisi lyödä vetoa kumpaankaan suuntaan. Kyse on lopulta siitä loppuuko aika. Ennusteen mukaan keli loppuu klo 17.

Py.10.00. Sääennuste on heikko, mutta yrittävät saada päivän. Ennuste lupaa alta 1000m pilvirajoja.

Py. Klo 5.30 lc. FAKTAA: Lämmöt päälle as autoon. Ulkolämpö lähempänä 15:tta kuin 20:tta astetta. Tihkusade jatkuu. Ilmeisesti jotain toivoa kuivumisesta kuitenkin on, sillä aikaistivat Briefingkiä. Team capten meeting on klo 9.00 (tulisikohan valmista, joka päivä ollut jo viikon ajan :-)

25.7. Sunnuntai. I Virallinen kilpailupäivä.

Py.8.00. Sai ne aikaiseksi protestiaallon (tai ainakin pulinaa runsaasti), ilmeisesti, järjestäjät. Ennen kuin on päästy alkuun! Perjantaina, viimeisenä harjoituspäivänä oli eräs rajoitusalue merkattu kammottavan pitkään luetteloon, mutta puuttui tehtävälapun kartasta. Varoistus jää kantamaan viralliselle kilpailujaksolle. Aika moni oli lentänyt läpi. Nyt on siis kysymys siitä, kumpi on vahvempi: luettelo vai kartta. Onneksi meidän porukka ei lentänyt ja Tapsa sattui menemään ohi kieltoalueen....

Py.6.30 loc. Sää näyttää "todennäköiseltä". Avaiset siis olivat eilen illalla kaupungillla. EU-rahoilla kunnostetu upea keskusta.. Hauskaa oli ainakin yleisöllä ja kilpailijoilla.

Puheet?. Miten ne tiivistäisi ? "Mitä MINÄ olen tehnyt ennen kuin MINÄ pääsin seisomaan tähän korokkeelle 10:nen muun kanssa puhumaan: MINÄ olen lentänyt purtsikalla, ainakin yhden kerran, jos en, niin MINUN työkaveri lentää täällä MM-kilpailuissa, jos ei täällä, niin ainakin on lentänyt, jos ei ole lentänyt niin ainakin aikoo, jos MINÄ en ole lentänyt purtsikalla niin ainakin MINÄ olen lentänyt tai MINÄ lennän BOEINGILLA,MIGILLÄ, TMV:lla. Kaikkien pitäisi lentää, ainakin yhden kerran eläessään purtsikalla. Täällä, Szegedissä, Tietty :-)"

 

 

 

 

powered by eMedia