Toinen kilpailupäivä

Päivän sääennuste: Hyvin heikkoa termiikkiä, tuuli heikko lännestä ja paljon pilveä. Lämpötilamaksimi jää edellisten päivien alle. Lyhyet tehtävät annettu kaikille luokille mutta uusi briefing 12:30 joukkueen johtajille, jolloin katsotaan mitä lennetään.

Klo 13:03 vakioluokalle tuli uusi tehtävä. Odotellaan klo 14 asti, jolloin tehdään päätös lennetäänkö. Muuten keli näyttää lupaavalta, mutta pilvikorkeus on matala hinausten aloittamisen kannalta.

-Antti--Kilpailupäivä 2 keli

Hinaukset alkoivat klo 14:00 paikallista aikaa (GMT+2) PW5 luokan hinaukset kestivät noin 10 minuuttia ja sen jälkeen club luokka. Menossa on vakion hinaukset. PW5 lähtölinja aukeaa 14:40 ja Club -luokka 15:11 ja vakioluokan 15:50 paikallista aikaa. Suomessa kun katsoisi taivaalle tällaisena päivänä niin keli olisi mitä parasta termiikkikeliä, täällä se ei kuitenkaan välttämättä ole sitä.  Pilvipohjat tuntuvat olevan noin 2.400 metriä

Asko ja Jouko lähtivät 15:16 ja Junnu 15:20. 

Antti lähti 15:57 ja Juha 15:56

Vakioluokan lähdöt olivat ensimmäisten joukossa, koska oli tiedossa lyhyt tehtävä ja pienet piste-erot. Pelättiin myös illan heikkenevää keliä jossa virheet helposti kumuloituvat. 15min myöhemmin lähteneet saivat sitten kiinni ja maaliin tultiin isoissa ryhmissä. Pisteissä hieman kärsittiin mutta taktisesti asetelmat kokonaisuutta ajatellen ovat edelleen hyvät.

Kerholuokassa Junnu ja Jokke olivat samantapaisella taktiikalla liikkeellä, mutta hieman liian aikaisen lähdön takia toiset hyödynsivät suomalaisten löytämät nostot.

Maailmanluokassa hyvin aloittanut Asko jäi lopussa rinnetuuleen jumiin ja kelin heiketessä illan suussa hän joutui laskeutumaan maastoon.

-Antti-

Sivu päivitetty 9.7.2008 klo 11:22 (GMT+2) / AK

powered by eMedia