Etusivu I Lajit I Lennokit I Vapaastilentävät I Harrastuksen alkuun

Harrastuksen alkuun

Alkeislennokilla on hyvä aloittaa lennokkiharrastus. Se voi olla yksinkertainen sisälennokki, RC-liidokki tai moottorilennokki, mutta kaikille alkeislennokeille on yhteistä yksinkertainen rakenne ja vakaat lento-ominaisuudet. Lennokkiharrastuksen alkuun pääset Miniwing kumimoottorilennokilla. SIL- kopteria on kiva lennättää vaikka olohuoneessa.

Alkeislennokin rakentamisen jälkeen, kun rakentamisen lentämisen perusperiaatteet ovat hallinnassa, voi siirtyä haastavampiin lennokeihin ja samalla aloitella kilpailutoimintaa valitsemassaan lajissa.

TOKA - liidokit ovat kansallinen kilpailuluokka alle 16-vuotiaille. TOKA- liidokin rakentaminen on hyvä tapa aloittaa liidokkiharrastus ja kilpailutoiminta. TOKA-kilpailujärjestelmässä järjestetään kotikenttäkilpailuja tammikuusta huhtikuuhun ja loppukilpailut pidetään Jämillä kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina. FIAX -liidokit ovat kansallinen kilpailuluokka yli 16-vuotiaille. Lisätietoa Suomen Lennokki / Olavi Lumes puh: (09) 792175.

 

F1A2m -liidokit on kansallinen kilpailuluokka alle 15-vuotiaille junioreille. Liidokin siipien maksimi kärkiväli on 2 metriä, minimipainoa ei ole. Liidokki hinataan ilmaan 50 metrin siimalla. Luokassa kilpaillaan Suomen cup- arvosta. Luokka on erinomainen tapa aloittaa kilpaileminen kansallisella tasolla ja edetä kansainvälisiin kilpailuluokkiin (kt. kansainväliset kilpailuluokat)

 Kuva: Timo Forss

Myös varttuneemmille harrastajille on olemassa ns. pikkuluokkia joilla vapaastilentävien harrastukseen pääsee helpommin käsiksi. P-30 on ulkonalennätettävä kumimoottorilennokki, jonka mitat on rajoitettu 30 tuumaan eli 76,2 senttimetriin. F1H on taas vapaastilentävä liidokki, jonka siivenkärkiväli on tyypillisesti noin 140cm. Molemmissa luokissa harrastetaan myös aktiivista kansallista, sekä kansainvälistä kilpailutoimintaa.   

 Kuva: Juha Heikkinen

Luokkien tarkemmat säännöt löytyvät sääntökokoelmasta

powered by eMedia