Etusivu I Lajit I Lennokit I old_Sisälennokit
Varsinaiset sisälennokit

Sisälennokeilla tarkoitetaan (vapaastilentäviä) lennokkeja, jotka on tarkoitettu lentämään sisätiloissa. Näistä varsinaiset sisälennokit ovat pitää lennokkeja, joiden ainoa tarkoitus on lentää mahdollisimman kauan. Säännöt määrittävät lennokin koon ja perusrakenteen melko tarkoin, mutta muutoin rakentajalle jää vapaat kädet aerodynamiikan ja trimmauksen suhteen. Lennokin ulkonäköä ei arvostella, ja lennon arvostelu tapahtuu pelkästään sekuntikellon avustuksella.
Eri kilpailuluokkien sisälennokit eroavat toisistaan huomattavasti. Alkeislennokit ovat tukevatekoisia, eivätkä saavuta kovin pitkiä lentoaikoja. Toisaalta niiden rakentaminen ei myöskään vaadi erikoisia välineitä tai materiaaleja. Toisessa ääripäässä ovat sitten mikrofilmarit, joiden rakentaminen sinänsä voi olla hermojaraastava koettelemus, ja joiden käsittely ja lennättäminen vaatii mitä suurinta tarkkuutta ja huolellisuutta.

Jonnekin alkeislennokin ja mikrofilmarin väliin asettuvat sitten F1D-Beginner ja Living room stick. Edellinen on varsin helppo sisälennokkilaji, jonka rakentaminen vaatii kuitenkin enemmän taitoa ja kärsivällisyyttä kuin alkeislennokin, ja jonka lentoajat ovat vastaavasti pidempiä. Living room stick puolestaan on minikokoinen, jopa olohuoneessa lennätettäväksi tarkoitettu lennokki, jolle järjestetään vuosittain kansainvälinen postikilpailu.

powered by eMedia