Etusivu I Lajit I Laskuvarjourheilu I Kilpailu I Maajoukkue I Valmennusryhmä

HUIPPU-URHEILUN VALMENNUSRYHMÄ

 

Talvikaudella 2004/2005 eri laskuvarjourheilun lajeja edustavat huippu-urheilijat kokoontuivat perustamaan ns. A-valmennusryhmän. Tavoitteena on koota yhteen kaikkien lajien huiput, ja saada hyötyä toisten kokemuksista ja osaamisesta.

Vaikka eri lajit ovat hyvinkin erilaisia, huippu-urheilussa on kuitenkin monia asioita jotka ovat yhteisiä kaikille, ja valmentautumisessa huipulle on lajista riippumatta yhteisiä piirteitä. Samoin monet ongelmat, kuten esim. valmentautumisen, harjoittelun ja kilpailumatkojen rahoitus on yhteistä jokaiselle lajin hyppääjille.

Tällä hetkellä on olemassa vain ns. A-valmennusryhmä, jonka kokoonpano on käytännössä lähes sama kuin eri lajeihin nimetyt laskuvarjohypyn edustusurheilijat.

Jos A-valmennusryhmän toiminta saadaan sujumaan hyvin, ja siitä on hyötyä, voidaan toimintaa myöhemmin laajentaa esim. perustamalla B-valmennusryhmä.

Vaikka tällä hetkellä valmennusryhmään kuuluvatkin käytännössä kaikki edustusurheilijat, edustusurheilijoiden valinta ei ole mitenkään sidoksissa siihen, kuuluuko hyppääjä valmennusryhmään vai ei. Siis myös valmennusryhmän ulkopuolelta on täydet mahdollisuudet päästä edustamaan Suomea vaikka MM-kisoihin.

Valmennusryhmän vetäjänä toimii OP Luomajoki.

powered by eMedia