Etusivu I Jäsenille I Lentokelpoisuustarkastukset

Kuinka tilaan lentokelpoisuustarkastuksen

Lentokelpoisuustarkastus luvan ilmailua jatkamiseksi

 1. Kun koneen lupa ilmailuun on vanhentunut tai on vankenemassa, tulee tarkastus tilata lentokelpoisuustarkastajalta suoraan oheisesta linkistä löytyy tarkastajien nimet ja oikeudet lentokelpoisuustarkastajat kun olet valinnut sopivan tarkastajan,sovit hänen kanssaan tarkastuksen järjestämisestä. Kun tarkastus on suoritettu niin tarkastaja toimittaa tarkastuksesta suositusraportin TraFi:lle, samassa yhteydessä koneen omistajan on täytettävä hakemus LU3501 lentokelpoisuuden tarkastustodituksen saamiseksi ja toimitettava se myös TraFi:in. Aikanaan TraFi toimittaa tarkastustodistuksen pyydettyyn osoitteeseen, tämä todistus maksaa 50 euroa.
 2. Lentokelpoisuuden tarkastustodistuksen voi antaa G+I organisaatio, jolla on oikeus tehdä lentokelpoisuustarkastuksia kansallisille ilma-aluksille, näitä organisaatioita ovat tällä hetkellä.
  -  ALMT Oy Vantaa Markku Roschier 040 702 9375 info@almt.fi
  - GI palvelut Oy Rovaniemi Hannu Mäkeläinen 0400 468 466 info@gipalvelut.fi
  - Konekorhonen Oy, PL 11, 41161 Tikkakoski, puh. 020 7590 600, sähköposti: tikkakoski(at)konekorhonen.com
  - SUIO Oy, Räyskäläntie 311, 12820 Räyskälä, puh. 040 826 8957, sähköposti: sakari.kuosmanen@suio.fi
 3. Nämä organisaatiot myötävät itse lentokelpoisuuden tarkastustodistuksen suorittamastaan tarkastuksesta, todistus on voimassa 3 vuotta.
 4. Ensimmäinen ja muut lentokelpoisuustarkastukset:
  Liikenteen turvallisuusvirasto tekee kansallisten ilma-alusten lentokelpoisuustarkastuksia ja antaa lentokelpoisuuden tarkastustodistuksia tai väliaikaisia lupia ilmailuun kun on kyseessä:
  - maahantuotavan tai rakennetun ilma-aluksen ensimmäinen lentokelpoisuustarkastus,
  - ilma-alukselle on tehty suuri muutostyö,
  - ilma-alukselle on tehty suuri vauriokorjaus tai
  - ilma-alukselle on tehty perushuolto tai – korjaus.
 5. Lentokelpoisuustarkastuksen tilaukset tehdään Liikenteen turvallisuusvirastolta sähköpostilla: lentokelpoisuus(at)trafi.fi lomakkeella LU3561. Liikenteen turvallisuusvirasto voi käyttää näihin viranomaisen tekemiin lentokelpoisuustarkastuksiin erikseen valtuutettuja lentokelpoisuustarkastajia.
powered by eMedia